Wanneer een ooglift?

Waarom en wanneer wordt er gekozen voor een correctie rondom de ogen? 

Wie denkt dat een correctie puur cosmetisch is met als doel er jonger, fitter of mooier uit te zien heeft het mis. Waarom en wanneer wordt er voor deze relatief eenvoudige ingreep gekozen? En dan is er ook nog eens de keuze tussen een ooglidcorrectie, bovenooglidcorrectie, een onderooglidcorrectie, ooglidcorrectie zowel boven als onder en een wenkbrauwlift. Hieronder een aantal voorbeelden van mogelijke redenen om over te gaan tot een dergelijke correctie en wanneer.

Het Is Zwaar

Hangende oogleden of wallen kunnen ongemak veroorzaken. Denk hierbij aan minder goed zien, hoofdpijn of vermoeidheid. Het overtollige vel voelt als het ware zwaar aan. De chirurg verwijdert dit vel waardoor de blik niet alleen frisser oogt maar ook ervoor kan zorgen dat het minder zwaar aanvoelt.

Ongemakken als hoofdpijn en minder goed zicht kunnen hierdoor mogelijk ]verdwijnen of aanzienlijk minder worden. 

Cosmetisch

Een reden kan zijn, er jonger en frisser uit zien. Hangende oogleden is een natuurlijk proces welke hoort bij het ouder worden. Door een correctie oogt de blik frisser en meer uitgerust. Het kan tevens een verjongend effect hebben. 

Niet enkel mensen op latere leeftijden kiezen voor een correctie. Ook jongere personen kunnen de beslissing nemen tot een bezoek aan de chirurg. De huid is van nature elastisch, deze elasticiteit wordt door de jaren heen minder. In combinatie met wat vet dat vanuit de oogkas meer naar voren gaat liggen kan dit al snel zorgen voor een storende plooi boven de ogen. Wanneer jongere mensen hier last van hebben is dit vaak te herleiden aan familieleden. Denk hierbij aan aanleg of een onderliggende erfelijke aandoening.

Dus wanneer is het tijd te kiezen voor een correctie rondom de ogen? Op het moment dat men denkt dat de tijd er rijp voor is, ongeacht leeftijd. Wanneer er ongemak wordt geconstateerd, er veel sprake is van hoofdpijn, het zicht slecht is of het zwaar aanvoelt. Maak dan een afspraak bij een chirurg. Maar ook wanneer het gevoel overheerst van uiterlijke achteruitgang. Ga dan voor een correctie met als gevolg een frissere, jongere uitstraling en een tevreden gevoel na een blik in de spiegel. Ervaren specialisten in ooglidcorrecties informeren je graag.

https://ooglift.nl/
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave