Dansen op professioneel niveau

De top 4 meestgestelde vragen

De docenten van Glo Entertainment Live omschrijven dansen als een training waarbij je ontzettend veel pret hebt (sinds de meeste cardio trainingen minder leuk zijn). Het meest indrukwekkende kenmerk van dansen is dat je kunt kiezen uit verschillende dansstijlen en dat je in de veel gevallen ook je eigen stijl kunt maken door bekende dansstijlen te combineren. Omdat de danslessen in Amsterdam steeds populairder worden, zijn er enkele vragen die steeds worden gesteld over dansers en dansen op professioneel niveau. Lees hieronder dus de antwoorden op de vier meestgestelde vragen over dansen.

Is leren dansen moeilijk?

Deze vraag stellen de meeste nieuwelingen voordat ze de danslessen in Amsterdam volgen. Het antwoord hierop: Juist niet! Leren dansen kan heel gemakkelijk zijn in tegenstelling tot bijvoorbeeld schoolvakken. Zoals met alle nieuwe dingen, zul je moeten leren en oefenen. Glo Entertainment Live docenten zijn ervaren in het leuk en voldoening gevend maken van de leerreis. Onze geduldige en vriendelijke docenten zijn toegewijd aan het goed begeleiden van nieuwelingen van alle leeftijden om van beginner naar een zelfverzekerde danser te gaan.

Wat is de snelste manier om een betere danser te worden?

Het antwoord hierop is: Oefenen, oefenen en nogmaals oefenen. Het is misschien een cliché, maar bij dansen lijkt het volgens de dansers en choreografen wel echt zo te zijn: Oefening baart kunst. Streef er dus naar om minstens twee keer per week te trainen. Om een betere danser te worden, oftewel te dansen op professioneel niveau, wil je dus de danslessen in Amsterdam zeker niet missen. Regelmatig dansen is de snelste manier voor je lichaam om te wennen aan de moves en om geweldig in ze te worden!

Is er een leeftijdsgrens voor het leren dansen?

Bij Glo Entertainment Live is dat niet het geval. In tegendeel bieden wij nu zelfs peuter en kleuter danslessen aan! Deze lessen zijn speciaal ontworpen om kinderen te helpen zowel hersen- als lichaamscoördinatie en muzikaliteit te leren. Deze danslessen in Amsterdam introduceren de basis dansbewegingen. De hoeveelheid aangeboden danslessen in Amsterdam laten dus merken dat er geen leeftijdsbeperking is voor de cursussen. Zolang je je lichaam wilt bewegen, kom je in aanmerking om lid te worden van de Glo Entertainment Live dansstudentenfamilie.

Heb ik een partner nodig om te leren dansen op professioneel niveau?

Deze vraag behoort tot een van de meestgestelde omdat duo’s en/of dansgroepen het meest worden gepromoot op televisieprogramma’s, dansshows en films. De coaches zeggen echter dat je geen partner nodig hebt om de danslessen in Amsterdam te volgen of om op professioneel niveau te dansen. De lessen worden gegeven door professionele instructeurs. Je instructeur of docent speelt de rol van een leider tijdens de lessen waar het nauwkeurige patroon, techniek en stijl voor elke specifieke dans grondig wordt uitgelegd. Met betrekking tot groepslessen werken studenten samen met andere medestudenten en volgen ze individueel de aanwijzingen van de docent. We moedigen al onze studenten aan om te leren dansen met een verscheidenheid aan partners door te rouleren. Dit is trouwens bewezen de beste manier te zijn om te leren dansen!

gerelateerde Blog
Inhoudsopgave