Tips tegen het verhelpen van rugpijn

De meerderheid van de mensen heeft regelmatig last van rugpijn. Rugpijn kan zomaar optreden, wanneer dit zo is spreken we van een acute rugpijn. De meeste rugklachten verdwijnen binnen een paar dagen. 

 

Wat kun je doen tegen rugpijn?

Vooral wanneer je veel zit, bijvoorbeeld als je een kantoorbaan hebt. Zorg er dan voor dat je ongeveer elke 20 minuten van houding wisselt. Ook zal het schelen in de rugpijn wanneer je regelmatig op staat. Het is belangrijk dat je veel blijft bewegen, hierbij kun je denken aan een wandeling in de buitenlucht. 

 

Rugpijn kan ervoor zorgen dat je moeilijk in slaap komt, wanneer je slecht slaapt, zal de rugpijn erger aanvoelen. Dit heeft dan ook vaak te maken met een verkeerde slaaphouding. Daarnaast kan ook stress de rugpijn verergeren, het is dan ook belangrijk om je dag met een rustgevende activiteit af te sluiten. 

 

Paracetamol of andere pijnstillers kunnen tijdelijk helpen tegen de rugpijn. Pijnstillers nemen heeft vooral in de beginfase van de klachten zin. Zorg ervoor dat je nooit een hele week lang alleen maar mijn pijnstillers neemt. Dit kan namelijk slecht zijn voor je maag en lever. 

 

Het is dus belangrijk om je houding af te wisselen, goed te slapen elke nacht, en te zorgen voor een rustgevende activiteit aan het einde van je dag. Blijven je rugklachten steeds verergeren? Maak dan een afspraak bij een fysiopraktijk. 

Bij Fysiotherapie Eindhoven helpen ze je graag van je rugklachten af en kijken samen met je voor een goede houding en eventueel oefeningen om je rug te versterken voor thuis.

https://www.fysiotherapieachtsebarrier.nl/
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave