Vier gezonde voedingstips voor drukke professionals

Ben jij ook zo’n bezige bij? Heb je het elke dag druk en is het bijna onmogelijk om gezond te eten? Lees dan snel verder. Wij helpen je goed voor jezelf te zorgen, want dat is belangrijk. Een druk leven is geen goede reden om jezelf te vergeten. Met deze vier tips eet je elke dag gezond; hoe druk je ook bent! 

Maak een maaltijdplan

Heb je vrijwel geen tijd om elke dag een gezonde maaltijd klaar te maken? Zorg daarom voor een maaltijdplan en werk vooruit. Ga er op zondag even voor zitten. Plan je gerechten van de week. Bereid eventueel een aantal gerechten al voor. Zo bespaar je een hoop tijd. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Neem dan contact op met een diëtist. Soms wordt dit ook nog eens vergoed door je zorgverzekering

Ga voor snelle, maar gezonde opties

We snappen dat je niet zoveel tijd hebt om te koken. Toch is dat niet een reden om een ongezonde kant-en-klaar maaltijd te halen. Er zijn genoeg gezonde opties die binnen no time klaar zijn. Denk aan havermout met fruit en noten als ontbijt. Tijdens de lunch geniet je snel van een salade met kip. Ook een roerbakgerecht met tofu en vol met groenten heb je zo klaar. Deze zijn niet alleen voedzaam, maar ook gemakkelijk te maken.

Houd gezonde snacks bij de hand

Maak daarnaast een snackbox met gezonde snacks. Deze neem je mee naar je werk of school. Zo voorkom je dat je naar ongezonde snacks grijpt. Heb je trek tussen de maaltijden door? Gelukkig heb jij tal van voedzame hapjes mee. Denk aan noten, fruit of groenten met hummus. Daarnaast zijn kwark of volkoren crackers met smeerkaas ook lekker en gezond. Met dit gezonde snackpakket ben je elke dag goed bezig.

Luister naar je lichaam

Tot slot is het van groot belang om goed naar je lichaam te luisteren. Je verliest jezelf snel in al dat werk. Zo vergeet je goed voor jezelf te zorgen. Heb je honger? Dorst? Of ben je gewoon even toe aan een pauze? Luister daar dan naar. Neem de tijd om rustig te eten en geniet van je maaltijden, zelfs als je druk bent. Zo voel je je een stuk energieker en ga je nog productiever aan de slag.

Zoals je ziet, hoef je niet altijd naar die snelle, ongezonde maaltijd te grijpen. Met een maaltijdplan en een gezonde snackbox ben je goed bezig. Ga voor snelle, gezonde opties en vergeet vooral niet naar je lichaam te luisteren! 

gerelateerde Blog
Inhoudsopgave