Knieklachten? Probeer dan deze tips!

Heb jij de laatste tijd erg last van knieklachten en heeft dit veel invloed op je dagelijkse activiteiten als: autorijden, sporten en lopen naar de supermarkt? Wij kunnen ons goed voorstellen dat dit hartstikke vervelend is. Knieklachten zijn veel voorkomend en het kan op veel verschillende manieren ontstaan. Denk aan slijtage door werk en (onvoldoende) sporten, maar ook door ouderdom en door de groei van je lichaam. In deze blog hebben we een aantal tips op een rijtje gezet die jou kunnen helpen om de knieklachten te verminderen.  

Mobiliteiten oefeningen 

Je lichaam heeft dagelijks veel te verduren. Van het plotseling tillen van zware objecten, rennen naar de bushalte, verbouwklussen en noem maar op. Deze zware taken zijn allemaal makkelijker uit te voeren wanneer de spieren en gewrichten van je lichaam dus ook rondom je knieën in goede staat zijn. Zeker wanneer mensen onvoldoende bewegen adviseren wij altijd om mobiliteitsoefeningen te doen. Het is namelijk een unieke combinatie tussen flexibiliteit, kracht en coördinatie en focust zich meer op de gewrichten van je lichaam, dus ook je knieën, want die bestaat immers uit twee gewrichten. Wanneer je regelmatig mobiliteitsoefeningen uitvoert, zal je merken dat je lichaam soepel blijft en dat je sneller van je klachten af bent.  

Fysiotherapie 

Wellicht liggen de knieklachten wel iets gecompliceerder of vind je het lastig om goede mobiliteitsoefeningen uit te zoeken, dan adviseren wij je om naar een fysiotherapeut te gaan. Hier kunnen ze jou met alle expertise helpen om de klachten te verminderen of zelfs te verhelpen zodat je weer sneller op de been bent. 

Rusten 

Het kan ook voorkomen dat je jouw lichaam overbelast hebt met sporten, te lang werken, of je knie gestoten hebt waardoor je klachten hebt. Wanneer dit het geval is, raden we je aan om even een tijdje rust te nemen zodat je knie de mogelijkheid heeft om te herstellen. 

Overweeg een operatie 

Ieder lichaam is compleet verschillend. Bovendien zijn knieklachten ook erg afhankelijk van de leeftijd en levensstijl die je hebt. Zijn je knieklachten erg complex en loop je er al jaren mee rond? Dan is het misschien handig om een knieoperatie te overwegen. Nu denk je vast: wat is het beste ziekenhuis voor een knieoperatie? Klik dan op de volgende term voor meer informatie: orthopedie Groningen 

https://www.ommelanderziekenhuis.nl/een-behandeling/onderzoeken-en-behandelingen/een-nieuw-kniegewricht
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave