Hoe wordt een ooglidcorrectie uitgevoerd?

Een ooglidcorrectie is een veelvoorkomende ingreep waarbij overtollig huid en vetweefsel van de oogleden wordt verwijderd. Deze ingreep kan uitgevoerd worden door een plastisch chirurg of een oogarts en duurt ongeveer een uur. In dit artikel leggen we alles over de correctie van oogleden uit.

Stap 1: Verdoving

De eerste stap bij een ooglidcorrectie is het toedienen van de verdoving. Dit kan op twee manieren gebeuren: met een plaatselijke verdoving of met sedatie. Bij een plaatselijke verdoving wordt alleen het te behandelen gebied verdoofd. Bij sedatie wordt er via een infuus een kalmerend middel toegediend, waardoor de patiënt slaapt tijdens de ingreep. De keuze voor de verdoving is afhankelijk van de wens van de patiënt en de omvang van de ingreep.

Stap 2: Incisie

Na het toedienen van de verdoving wordt er een incisie gemaakt in de huid van de oogleden. Dit gebeurt meestal in de natuurlijke plooi van het ooglid, zodat het litteken later niet zichtbaar is. Vervolgens wordt er overtollig huid en vetweefsel verwijderd. Als er ook sprake is van verslapte spieren, worden deze strakgetrokken.

Stap 3: Hechtingen

Na het verwijderen van het overtollige weefsel worden de wondjes gehecht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zeer fijne hechtingen, die na enkele dagen weer verwijderd kunnen worden. De hechtingen kunnen ervoor zorgen dat de wondjes mooi genezen en er geen littekens ontstaan.

Stap 4: Nazorg

Na de ingreep wordt het behandelde gebied gekoeld en krijgt de patiënt een beschermend oogverband om. Dit verband moet gedurende enkele dagen blijven zitten, zodat de oogleden goed kunnen herstellen. Het is aan te raden om de eerste dagen na de ingreep rustig aan te doen en niet te veel te belasten.

Stap 5: Controle

Na enkele dagen vindt er een controle plaats bij de behandelend arts. Hierbij worden de hechtingen verwijderd en wordt bekeken hoe het herstel verloopt. Het is belangrijk om alle adviezen van de arts op te volgen, zodat het herstel zo spoedig mogelijk verloopt.

Conclusie

Een ooglidcorrectie is een relatief eenvoudige ingreep die meestal in ongeveer een uur wordt uitgevoerd. Door de stap voor stap uitleg weet je wat je kunt verwachten van deze ingreep. Het is belangrijk om altijd een ervaren en deskundige arts te kiezen en alle adviezen op te volgen voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

gerelateerde Blog
Inhoudsopgave