Dit zijn de voordelen van op een trampoline springen

Trampoline springen is de laatste jaren steeds populairder geworden. Zo zie je een toename van trampoline parken en zie je ook steeds meer tuintrampolines. Waarom trampolines tegenwoordig zo populair zijn is niet heel raar. Eén van de voordelen is namelijk dat het heel gezond is om te doen. Een aantal gezondheidsvoordelen op een rijtje.

Trampoline springen heeft minder effect op de wervelkolom en gewrichten

Volgens trampoline-koning.nl is het springen op een trampoline een goed alternatief voor sporten op een harde ondergrond. Als je rent, aerobics of springt op een harde ondergrond dan hebben je wervelkolom, gewrichten en botten aardig wat te verduren. Daardoor kunnen na een tijdje klachten ontstaan. Trampoline springen is een activiteit waarbij deze klachten niet ontstaan. Het vermindert namelijk het de impact op je wervelkolom en gewrichten met 90% ten opzichte van bijvoorbeeld hardlopen. Trampoline springen is simpelweg een veel plezierige en veiligere manier van het trainen van je lichaam. Dat is dan ook de reden waarom sporters na een operatie of blessure trampoline springen.

Het springen op de trampoline versterkt je botten

Uit de wetenschap is bewezen dat het simpel op en neer springen de perfecte oefening is om het onderhouden en bouwen van sterke botten. Wil je sterkere botten krijgen of wil je sterke botten behouden dan heb je druk nodig van bovenaf. Dit ontstaat doordat je tegen de zwaartekracht ingaat. Dat maakt springoefeningen op de trampoline heel goed voor het opbouwen van je botten. Daarnaast gaat het ook botontkalking tegen. Het springen op een trampoline om je botten te versterken hoeft nog geen eens heel intensief te zijn. Zachtjes op en neer gaan is meestal al voldoende. 

Trampoline springen zorgt voor gewichtsverlies en versterkt je spieren

Tijdens het springen op een trampoline stimuleer je alle delen van je lichaam en activeer je je lichaamsenergie. Bij het steeds weer op en neer springen train en activeer je vele lichaam groepen. Vooral de rugspieren en de romp worden versterkt. Er is daarnaast geen schokbelasting op de gewrichten, wat trampoline springen ideaal maakt voor kinderen met overgewicht en volwassenen. Wil je echt gaan afvallen dan is het aan te raden om elke dag zo’n 30 minuten op een trampoline work outs te doen. Het is mogelijk om een trampoline in je tuin te zetten, maar je kunt ook een kleine trampoline voor in huis aanschaffen of je kunt naar de sportschool gaan. Er zijn tegenwoordig mogelijkheden genoeg om trampoline te springen.

gerelateerde Blog
Inhoudsopgave