De voordelen van een pre workout

Als jij je lichaam wil trainen dan wil je natuurlijk het beste eruit halen. Om dit te kunnen realiseren heb je naast een hoop doorzettingsvermogen ook genoeg energie nodig. Hiervoor bestaan supplementen die ervoor zorgen dat je training als ook het herstel na de training bevorderd wordt. Door middel van deze zogeheten pre workout supplementen kun jij jouw training een extra boost geven. Maar wat is eigenlijk een pre workout precies en wat zijn de voordelen ervan? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen.

Wat is het?

Wanneer je nieuw bent in de sportwereld dan ken je de term misschien nog niet. In het kort is het een supplement dat je een boost geeft, waardoor je prestaties tijdens de training geoptimaliseerd worden. Zoals de naam al zegt, neem je dit supplement vooraf je aan de training begint. Vaak is het een poeder dat je mengt met water, om het vervolgens op te drinken.

De samenstelling van pre workout supplementen bestaat vaak uit cafeïne, vitamines en creatine. Naast deze hoofdingrediënten bestaat het nog uit andere ingrediënten die je energie en kracht verder verbeteren.

Voordelen

Voordelen van de supplementen zijn met name de verbeteringen van de sportprestaties, zoals het verkrijgen van meer uithoudingsvermogen. Je krijg na het innemen van het supplement namelijk een energieboost, waardoor vermoeidheid wordt uitgesteld. Daardoor kun je langer sporten, waardoor je prestaties verbeteren.

Zo hebben ook studies aangetoond dat bij een consequente inname van pre workout supplementen ook een toename van spiermassa valt te constateren. Ook is een lager vetpercentage aangetoond bij de sporters die het supplement innemen. Dit komt met name door de combinatie van de effecten die de verschillende supplementen hebben. Natuurlijk klinken de voordelen van pre-workout veel beter dan alle negatieve bijwerkingen, maar houd ondanks alles 

Bijwerkingen

Zoals bovenstaand te lezen bevatten de supplementen cafeïne. Dat betekent dat de supplementen ook bijwerkingen kunnen hebben. Zo kunnen stoffen zoals cafeïne en andere energie bevorderende stoffen zorgen voor een verhoogde hartslag en bloeddruk tijdens het sporten. Te veel cafeïne kan leiden tot bijwerkingen als misselijkheid, hoofdpijn en hartkloppingen. Bespreek altijd de supplementen met een arts en bekijk goed wanneer je de pre workout supplementen inneemt. Als je onlangs koffie of thee hebt gedronken is het aan te raden om een kleinere hoeveelheid van het supplement in te nemen.

https://kossonutrition.nl/product/pre-workout-kossoine/
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave