Zo vind je snel een huurwoning

Koophuizen en huurwoningen in Raalte zijn tegenwoordig moeilijk te vinden. Begin je die hele zoektocht een beetje zat te worden? Met de volgende trucjes kun je het zoekproces behoorlijk versnellen.

Huurwoningen Raalte in vrije sector

Waarschijnlijk heb je je al aangemeld voor talloze websites van woningcorporaties. Helaas zijn de wachtlijsten daar zo lang dat je nog jaren kunt wachten op een geschikte woning. Je hebt een grotere kans van slagen als je ook gaat kijken wat particulieren verhuren. Vind je in de vrije sector een paar geschikte huurwoningen in Raalte, dan is het goed om ook de verhuurder goed te leren kennen, want je wilt geen huisjesmelker. Voordat je een contract tekent moet je dus goed afspreken wie wat voor zijn rekening neemt als het op reparaties en onderhoud aankomt. Het voordeel is wel dat je ook sneller dingen opgelost kunnen worden als je een klik hebt. Bij een corporatie zijn er strengere regels, maar ben je wel vaak een nummertje.

Sociale media en netwerken

Maak gebruik van je netwerk om huurwoningen in Raalte te vinden. Misschien heb je iemand in je vriendenkring die in de woonsector werkt en lijntjes voor je kan uitzetten. Houd ook oren en ogen open als mensen in je omgeving hun huis willen verkopen of verhuren. Het voelt misschien onbeleefd om diegene een berichtje te sturen terwijl het nog niet officieel is, maar zo kom je wel op hun kandidatenlijst. Op sociale media komen ook steeds meer advertenties voor huurwoningen in Raalte. Dit is een laagdrempelige en snelle manier om in aanmerking te komen voor een woning. Stel jezelf kort voor en vertel waarom je de woning wilt en waarschijnlijk mag je al op bezichtiging. Op Facebook is geen lange smeekbrief nodig.

Proactieve houding

Helaas, met alleen mailtjes versturen kom je er niet en met elke dag websites afstruinen ook niet. Hoe ongemakkelijk het ook voelt, je moet laten merken dat je een huis echt wilt. Het helpt om de telefoon te pakken en te bellen naar een woningcorporatie. Doe dit bijvoorbeeld als je huurwoningen in Raalte wilt bezichtigen, maar ook na de bezichtiging. Laat doorschemeren waarom jij de perfecte huurder bent en waarom je op korte termijn een woning zoekt. Grote kans dat jij in no time, stijgt op de kandidatenlijst.

https://review-pagina.nl/
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave