De voordelen van Epsom zout

De voordelen van Epsom zout

De kans is groot dat je weleens hebt gehoord van Epsom zout. Ook wel bekend als bitterzout, magnesiumsulfaat of Engels zout. Het is een mengsel van magnesiumzuur en zwavelzuur dat op ontelbare manieren is toe te passen. Het zout heeft de naam te danken aan de Engelse stad Epsom, waar het voor het eerst werd gewonnen uit het minerale water. De naam bitterzout is ontstaan omdat het een erg bittere smaak heeft als je het inneemt.

De gezondheidsvoordelen van Epsom zout

Het bitterzout stimuleert de darmwerking en is daarom extreem laxerend, je kunt het verdunnen in water of appelsap en dan drinken. Omdat het zorgt voor meer water in de darmen en het ontspannen van de darmspieren worden (vastgekoekte) afvalstoffen uit de darm verwijderd. Een andere gezondheidstoepassing is door ongeveer een pond van het Epsomzout toe te voegen aan een badkuip met warm water en tenminste een kwartier hierin te ontspannen. Door het zout aan je badwater toe te voegen verhoog je het magnesium in je lichaam. Veel mensen hebben een tekort hieraan en dat verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. Heb je gesport en zijn je spieren zwaar belast en je gaat dan in een bad met Epsomzout verlicht je de klachten direct en herstel je sneller. Het badderen met bitterzout is ook effectief bij het verlichten van mentale spanningen en stress, ga dan tenminste een halfuur in het warme bad liggen en voeg eventueel enkele druppels lavendelolie toe. Je kunt ook nog een stapje verder gaan en ‘floaten’. Dat is gewichtsloos drijven in water met een grote hoeveelheid Epsom zout dat verwarmd wordt tot op lichaamstemperatuur. Dit als methode van pijnbestrijding, verminderen van stress, herstel van blessures en het stimuleren van de aanmaak van endorfine!

Ook goed voor de natuur

Niet alleen de mens maar ook de natuur heeft baat bij dit magische witte zout. Vaak hebben planten ook een gebrek aan magnesium, door je plantenvoeding aan te vullen met Epsom zout stimuleer je de groei van planten.

(Bewaar het op een droge plek want bitterzout is hygroscopisch, dat betekent dat het water aantrekt!)

 

epsom

https://doepserleven.nl/epsom-zout-voor-lichaam-huis-tuin/
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave