Wat zijn de kosten van het betegelen van een ruimte?

Het betegelen van een ruimte in je woning kan een frisse en duurzame uitstraling geven aan bijvoorbeeld je badkamer, keuken of woonkamer. Maar voordat je begint met het uitzoeken van de perfecte tegels bij een tegelcenter, is het belangrijk om inzicht te krijgen in de kosten die hiermee gemoeid zijn. In dit artikel nemen we je mee door de verschillende kostenposten die je kunt verwachten bij het betegelen van een ruimte.

Kosten van de tegels zelf
De eerste en meest voor de hand liggende kostenpost zijn de tegels zelf. De prijs van tegels kan sterk variëren afhankelijk van het materiaal, de grootte, het merk en het ontwerp. Keramische tegels zijn over het algemeen voordeliger dan bijvoorbeeld natuursteen. Bij een bedrijf zoals Tegelcenter kun je een breed assortiment vinden en de prijzen vergelijken. Gemiddeld kun je rekenen op een prijs tussen de €20 en €60 per vierkante meter voor standaard keramische tegels.

Arbeidskosten van de tegelzetter
Naast de kosten voor de tegels zelf, moet je ook rekening houden met de arbeidskosten van de tegelzetter. Deze kosten zijn afhankelijk van de complexiteit van de klus, de grootte van de ruimte en de ervaring van de tegelzetter. Een gemiddeld uurtarief voor een tegelzetter ligt tussen de €30 en €50. Voor een gemiddelde badkamer kun je uitgaan van een totale arbeidskost van ongeveer €800 tot €1500.

Voorbereiding en ondergrond
Voordat de tegels geplaatst kunnen worden, moet de ondergrond goed voorbereid zijn. Dit kan inhouden dat de oude tegels verwijderd moeten worden, wat extra kosten met zich meebrengt. Ook het egaliseren van de vloer of het waterdicht maken van de wanden zijn voorbereidende werkzaamheden die de totale kosten kunnen verhogen. Gemiddeld kun je voor deze voorbereidingen een paar honderd euro extra rekenen.

Lijm, voegmiddel en overige materialen
Naast de tegels en de arbeid zijn er ook kosten voor de lijm, het voegmiddel en eventuele andere materialen zoals voegkruisjes en tegelprofielen. Afhankelijk van de kwaliteit en het merk van deze materialen, kun je rekenen op een bedrag tussen de €5 en €10 per vierkante meter.

Extra opties en afwerking
Wil je extra opties zoals vloerverwarming onder je tegelvloer, dan moet je rekening houden met bijkomende kosten. Ook de afwerking, zoals het plaatsen van plinten of speciale tegelprofielen, kan de prijs opdrijven. Deze kosten zijn sterk afhankelijk van je persoonlijke wensen en de complexiteit van de werkzaamheden.

https://tegelcenter.nl/
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave