Liposuctie voor een lipoedeem

Bij een liposuctie buik denk je misschien aan plastische chirurgie. Dat is best terecht, want het is ook een vorm van plastische chirurgie. Maar het is ook de chirurgische oplossing voor een lipoedeem. Een lipoedeem is een vetophoping. Daar waar vet zich bij elkaar nestelt, kan dus een lipoedeem ontstaan. Daar valt weinig aan te doen en het is ook zelden te voorkomen. Vandaar dat mensen met een lipoedeem vaak kiezen voor liposuctie. Liposuctie is namelijk het verwijderen van vet. Met een plastische ingreep. 

 

Kosten en vergoeding door de verzekering

Omdat liposuctie ook onder plastische chirurgie valt is er een kans dat je verzekering de ingreep niet wil vergoeden. Controleer dit dus voordat je een afspraak maakt. Een liposuctie kost een kleine € 800 per zone. Een zone is hetzelfde als een deel van het lichaam. Als je dus zowel je benen als je buik wil laten behandelen, betaal je voor twee zones. Je kunt altijd op een gratis consult om dit allemaal te overleggen met de arts die de liposuctie uit zal voeren. 

 

De ingreep

Bij een liposuctie wordt er een klein sneetje gemaakt in de huid. Daar gaat een buis in. Die buis is bedoeld om vet uit je lichaam te zuigen. Daarna wordt het sneetje met hechtingen weer dicht gemaakt. Het vet is dan uit je lichaam en zo kan er niet opnieuw een vetophoping ontstaan. Daarom is liposuctie ook een manier op een lipoedeem te behandelen. Een liposuctie wordt voornamelijk in de buikzone of op de benen uitgevoerd. 

 

Na de ingreep

Voor het herstel is een lange tijd nodig. Je zal ook een speciale liposuctiebroek aan moeten en je mag een tijdje niet douchen na de ingreep. Het klinkt dus eenvoudig, maar vraagt nog best wat van je. Er zijn ook risico’s aan de behandeling. Laat je dus goed adviseren voordat je besluit een liposuctie te doen, zeker als dit enkel om cosmetische redenen is.

 

gerelateerde Blog
Inhoudsopgave