Het verschil tussen pomade en gel

Een goed kapsel is voor velen van ons een belangrijke fysieke kenmerk, dus hebben we producten nodig die je kapsel er goed uit laten zien. Of je nu houdt van een gladde look of een gemakkelijke, rommelige look, er is een bepaald haarproduct waarmee je die look gemakkelijker kunt krijgen. Twee van de meest gebruikte haarproducten zijn pommade en haargel, die vaak met elkaar worden verward. Wat is nu het verschil tussen deze producten? Lees verder om te leren wat deze producten zijn en wat het verschil is tussen pommade en gel!

Pomade

Pomade is een crèmig en wax-achtig haarproduct. Het is een alcoholvrij alternatief voor gel en zorgt voor een vlokvrije textuur. Pomade is te krijgen op waterbasis en op oliebasis. De variant op oliebasis is moeilijker uit je haren te wassen en is vettiger. Het mooie van pommade is dat het geen voorkeur heeft voor één type kapsel. Hoe meer vocht er in het haar zit op het moment dat je de pommade aanbrengt, hoe meer glans. Als je geen fan bent van de natte look die andere producten aan je haar kunnen geven, dan is pommade je nieuwe beste vriend! Zelfs als je op zoek bent naar een rommeligere look, zal pommade het op zijn plaats houden. Kies in dit geval wel voor een pommade op waterbasis en breng die aan op vochtig of droog haar. Pomade word meestal gebruikt voor de baard of snor.

Gel

Haargel biedt de sterkste fixatie van alle haarproducten. Het geeft ook een vintage “natte” look aan je haar. Je vindt gel in lichte hold tot extreme hold. Maar niet alle gels zijn gelijk. Gels zijn vaak gebaseerd op alcohol en kunnen isopropylalcohol bevatten, wat zeer uitdrogend is voor natuurlijk haar. Bij langdurig gebruik kan isopropylalcohol leiden tot droog, pluizig en dof haar. Als je een kapsel met stekels hebt, dan houdt gel die stekels de hele dag. Gel is ook een goede keuze voor iedereen met dun of fijn haar. Dat komt omdat gel textuur en een dikkere look aan je haar toevoegt. Als je dunner haar hebt, kun je beter een lichtere fixatie gebruiken, omdat een sterkere fixatie je haar kan verzwaren.

https://www.mijnbaard.nl/haarverzorging/pommade
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave