5 dingen om te overwegen als je een babynestje koopt

Een babynestje is een standaard item in je babyuitzet. Het bootst de veilige omgeving van de baarmoeder na, en geeft je baby een veilig en comfortabel gevoel. Maar niet alle babynestjes zijn veilig. Door de onderstaande punten te overwegen zijn de babynestjes zijn een voorloper op het gebied van veiligheid. 

 

1. Zijn de stoffen Oeko-Tex gecertificeerd?

Wanneer een product een Oeko-Tex Standaard 1 certificaat heeft, kun je er zeker van zijn dat alle materialen die in het product zijn gebruikt veilig zijn. Alle elementen worden uitvoerig getest: ritsen, naaigaren, stoffen, labels… alles

Is het babynestje Oeko-Tex gecertificeerd?

 

2. Losse onderdelen

Er zijn babynestjes waarbij je de buitenste ring kunt verbreden met een touwtje. Echter, om babynestjes veilig te houden, zijn losse touwtjes een no-no.

 

Zitten er geen losse touwtjes of koordjes aan het babynestje?

 

3. Ademend materiaal

Om het risico op verstikking tot een minimum te beperken, moet de buitenste ring uitgebreid getest worden op ademend vermogen, volgens een specifieke veiligheidsmethode, namelijk de BS 4578:1970 norm. Deze test onderzoekt het ademend vermogen en de stevigheid van de babymatras.

 

Is het babynestje gemaakt van ademend materiaal? 

 

4. Stevig matras

Hoewel je baby niet heel zwaar is, moet het babynestje wel een stevig, stevig matras hebben.

 

Het babynest matras moet getest zijn volgens de EN-16890 norm, de babymatras test. Deze norm geeft aan of het matras elementen bevat die de baby zouden kunnen verwonden, beperken of verstikken.

 

Heeft het babynestje een stevig matras? 

 

5. Focus op design

Bij veel (zelfgemaakte) babynestjes zie je dat er een ruimte onder de buitenste ring zit. Om te voorkomen dat je baby er met zijn gezichtje onder blijft hangen, moeten de naden strakker worden gestikt, zodat er geen ruimte is tussen de matras en de buitenring. Dit garandeert een maximaal ademend vermogen en zorgt ervoor dat uw baby altijd voldoende lucht krijgt.

Om het babynestje compleet te maken en je baby een veilig en warm gevoel te geven, zijn babyslofjes de perfecte toevoeging. 

Waar op te letten bij het kopen van babyslofjes?

Als het gaat om de keuze tussen blootsvoets, alleen met sokken, of met pantoffels, hangt het echt af van het soort ondergrond waar je kind tijd op doorbrengt en hoe actief het is. Als uw huis bijvoorbeeld voornamelijk bestaat uit koude tegelvloeren, zullen de voetjes van uw kleintje het meest comfortabel en schoon blijven in een paar goede babyslofjes. Als u pantoffels met een slipvrije zool kiest, kunt u uitglijden en struikelen voorkomen. Idealiter moet de zool zacht en flexibel zijn, zodat hij goed om de voet van je kind past en de ontwikkeling van de voet ondersteunt. Als kinderen spelen, beginnen hun voeten vaak te zweten. Kies daarom slofjes van ademend materiaal, zoals katoen of wol. Pantoffels met een klittenbandsluiting zijn ook een goede keuze, omdat je de pantoffel dan zo kunt aanpassen dat hij perfect om de voet van je kind past. Tot slot is het belangrijkste bij het kiezen van een paar pantoffels de juiste maat te kiezen. De tenen mogen nooit samengedrukt worden, en de hiel moet een goede ondersteuning bieden.

Let bij het kopen op van de babyslofjes op: 

  • Prijs

  • Maat

  • Materiaal 

  • Antislip

  • Kleur 

  • Hoe warm ze zijn

 

Als laatste om het nestje compleet te houden: hieronder de beste tips voor het kopen van baby knuffels

Het kiezen van een veilige baby knuffels

Hoewel knuffeldieren deel uitmaken van de opvoeding van bijna elk kind, is het belangrijk om te weten dat pasgeborenen en baby’s niet mogen slapen met zachte voorwerpen in hun wieg, ook geen knuffeldieren. En bij het uitzoeken van een knus vriendje voor baby’s moet je op een paar dingen letten.

 

Geen kleine stukjes of verstikkingsgevaar: Het is het beste om een knuffeldier te kiezen met geborduurde ogen en neuzen en met vulling, geen kralen, in de handen en voeten. Zo kunt u voorkomen dat losse onderdelen vallen of worden afgescheurd en vervolgens in de mond van uw baby terechtkomen.

 

Kies voor baby- en oudervriendelijke stoffen: Het is essentieel om ervoor te zorgen dat het knuffeldier van je baby zacht is en haar huid niet zal irriteren. Probeer stoffen als nylon en polyester te vermijden, omdat die synthetische stoffen bevatten. Kies voor speelgoed gemaakt van katoen of tricot, en dat vrij is van schadelijke kleurstoffen. Je kunt er ook een kiezen die in de wasmachine kan, dat is handig voor de onvermijdelijke knoeipartijtjes.

 

Kies er een die geschikt is voor je leeftijd: Op batterijen werkende knuffels die oplichten en geluid maken zijn waarschijnlijk beter geschikt voor peuters dan voor baby’s. En vergeet niet dat als je een peuter hebt en wilt experimenteren met een knuffeldier dat oplicht of geluid maakt, sommige ouders het lastig vinden om batterijen in te doen en te vervangen.

 

Er zijn zoveel schattige, knuffelbare knuffeldieren, het is moeilijk om te kiezen. En hoewel je kleintje je waarschijnlijk wel zal laten weten welke ze leuk vindt, is het een goed idee om een aantal uitstekende opties te onderzoeken. Wie weet wordt een van deze knuffels wel het lievelingetje van je kleintje en het nieuwste lid van je gezin!