De geschiedenis van een ooglidcorrectie

Tijdens de afgelopen jaren zijn er veel onderzoeken geweest over de geschiedenis van een ooglidcorrectie. 

Korea kent dan ook een interessante geschiedenis als het gaat om een ooglidcorrectie. In 2021 is er geconstateerd dat bijna 20 procent van de vrouwelijke bevolking ten minste één keer in hun leven plastische chirurgie heeft ondergaan. Één van de meest voorkomende ingrepen is de dubbele ooglidcorrectie. 

Er zijn dan ook aanwijzingen dat de oorsprong van de dergelijke ingrepen komen door gepest en racisme. 

Geschiedenis ooglidcorrectie in Azië

Ongeveer 50 procent van de Aziaten worden geboren zonder een zichtbare ooglidplooi boven de wimperlijn. Als er anatomisch naar het gezicht wordt gekeken hebben de aziaten een extra huidplooi, genaamd epicanthus, naast de lage positie waar de ooglid huis aan de onderliggende structuren vastkleeft. Deze combinatie geeft de indruk van een enkel ooglid. 

Een procedure die bekend staat als dubbele ooglidcorrectie, ook wel blepharoplastiek genoemd, kan worden uitgevoerd om het overbodige huid van de bovenste oogleden te verwijderen. De chirurgie van het dubbele ooglid werd voor het eerst gedaan in de 19e eeuw in Japan. 

In Azië werd het populair tijdens de Koreaanse oorlog in de jaren 1950. 

Waar het allemaal begon

Er was een Amerikaanse militair plastisch chirurg genaamd dr. D. Ralph Millard, die de behandeling begon te ontwikkelen en uit te voeren tijdens de oorlog in Zuid-Korea. Hij deed mee aan een PR campagne om het welwillende gezicht van de Amerikanen aan de Koreanen te tonen. 

De eerste Koreanen die de behandeling namen waren de oorlogsbruiden die met de Amerikaanse soldaten trouwden. De Koreaanse bruiden werden beschouwd als culturele bedreigingen voor Amerika, waardoor de meeste ervoor kozen om een dubbele ooglidoperatie te nemen om er verwesterd uit te zien. 

Waarom er nu een ooglidcorrectie wordt genomen

De ooglidcorrectie wordt in moderne Koreaanse advertenties beschreven op manieren die een verruiming van de geest, een opheldering van de ziel en vertrouwen in de geest suggereren. 

Tegenwoordig nemen vrouwen een ooglidcorrectie om er beter uit te zien. Nu is het zo dat ook mannen ooglidcorrecties ondergaan, om er frisser en jonger uit te zien. Niet alleen nemen mensen een ooglidcorrectie om er beter uit te zien, maar ook vanwege medische redenen. 

Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat iemand minder goed kan zien door de hangende oogleden. Of de persoon heeft last van tranende ogen of andere problemen. Met een behandeling zijn er vaak positieve gevolgen. Het is tegenwoordig zelfs zo dat de ooglidcorrectie correctie vergoed kan worden wanneer er een medische reden achter zit. 

Er zijn twee redenen: De bovenoogleden zijn verslapt of verlamd door een geboorteafwijking of een chronische ziekte die vanaf de geboorte al aanwezig is en/of er is sprake van een ernstige gezichtsveldbeperking. Dit betekend dat de onderrand van de bovenste ooglid, ook wel huidplooi genoemd, bij ontspannen en/of recht vooruitkijken minimaal 1 millimeter boven het centrum van de pupil hangt. Een onderooglidcorrectie heeft als doel, het verwijderen van wallen. Onze chirgurgen maken een onderooglidcorrectie bij Ooglift een prettige ervaring. 

Het wordt dan ook steeds normaler dat mensen een ingreep nemen. Wel is het belangrijk om een goede arts een ooglidcorrectie laten doen, zodat het resultaat zo mooi mogelijk eruit ziet. Ook de nazorg is erg belangrijk. Het lichaam heeft veel tijd nodig om te herstellen, neem dan ook veel rust wanneer er een ooglidcorrectie wordt onderwogen. 

Denk vooral goed na voordat er een ooglidcorrectie wordt genomen. Bespreek dan ook de mogelijkheden met een arts of specialist.

 

https://ooglift.nl/
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave