Je eerste appartement huren

Het is eindelijk tijd om je vleugels uit te slaan en je kan niet wachten tot je in je nieuwe appartement, eigen plekkie zit. Een geheel nieuwe wereld gaat voor je open en hoe begin je daar nu eigenlijk aan?

 

Je eerste appartement vinden

Als je daadwerkelijk begint met zoeken naar je eerste appartement, komt er een waslijst aan vragen naar boven.

Laten we beginnen met:

Wat is je budget?

Voordat je kunt gaan zoeken naar je appartement, moet je eerst je financiële situatie goed onder de loep nemen. Het is verstandig om niet meer als 35 procent van je netto inkomen aan huurkosten uit te geven.

Wat zijn je eisen?

Je hebt appartementen in allerlei locaties, maten en vormen. Het is dus een goed idee om een lijstje te maken met jouw eisen en wensen.

Hoeveel slaapkamers wil je? Wil je op loopafstand van het station wonen? Of liever in een rustige omgeving? Op welke verdieping zou je willen wonen?

Door je eigen persoonlijke eisen en wensen lijst op te stellen is het gemakkelijker zoeken door de vele appartementen advertenties.

Maak een afspraak

Dankzij je eigen eisenlijst kun jij een appartement vinden, dat hopelijk, ook nog in jouw budget past. Je kunt zoeken en een appartement huren via huurstunt of marktplaats, bijvoorbeeld. Je hebt gekozen om een appartement huren via huurstunt, want hier staat het appartement, dat voldoet aan jou criteria en budget op. Dan maak je een afspraak voor een bezichtiging.

Kijk goed naar eventuele problemen

Tijdens jouw bezichtiging is het aan jou om kritisch naar het appartement te kijken. Denk vooruit en kijk goed of er eventuele problemen in de nabije toekomst kunnen opspelen.

Laat een goede indruk achter

Zie de bezichtiging als een sollicitatie gesprek, de woning eigenaar moet wel willen dat jij in het appartement gaat wonen. Stel je goed op en stel gerichte vragen.

gerelateerde Blog
Inhoudsopgave