Zo kun jij aan het einde van het jaar voordeliger uit zijn!

Het leven wordt alsmaar duurder. Onze boodschappen, onze kleding, onze stroom, ga zo maar door. Wat we aan geld kwijt zijn per maand kan jaarlijks, maar ook maandelijks verschillen. Extra geld besparen, wie wil dat nu niet? Er zijn vele verschillende manieren om maandelijks geld te besparen. Volgens veel budgetcoaches kun je makkelijk  besparen op boodschappen, vaste lasten en onkosten. Ben jij benieuwd hoe jij elke maand geld kunt besparen? Met onderstaande tips kom je al een heel eind!

Wat kun je stopzetten?

Kijk elk jaar eens na: welke abonnementen wil ik echt houden? Denk bijvoorbeeld aan een sportschoolabonnement of een abonnement op een tijdschrift. U kunt ook overwegen om een ​​abonnement op bijvoorbeeld een krant te delen met uw buren. Wil je je abonnement van de postcodeloterij opzeggen? Kijk dan eens op het internet bij postcodeloterij opzeggen. Vaak kun je snel en gemakkelijk op internet je abonnement van de postcodeloterij opzeggen. Vergeet daarnaast ook zeker niet je verzekeringen. Sommige mensen zijn over verzekerd. Kijk maar eens naar jezelf: heb ik deze extra medische dekking met twintig fysiotherapiebehandelingen echt nodig elk jaar? Kijk welke bij jou past en herhaal deze controle elk jaar. Zo kun je per maand al enkele tientallen of zelfs honderden euro’s besparen op maandelijkse vaste lasten.

Doe bewust inkopen

Je kunt gemakkelijk besparen op boodschappen. Ga bijvoorbeeld aan het eind van de dag naar de supermarkt. Je profiteert dan vaak van kortingen op verse producten zoals seizoensgebonden groente- en fruitaanbiedingen. Aardbeien zijn in de winter minder lekker en veel duurder. Ook voor goedkopere boodschappen kun je een bezoek aan de markt doen. Ga er ook aan het eind van de dag heen. Dan moeten de mensen met het rek hun spullen kwijt en kun je goedkoper kopen.

Onderaan de schappen staan ​​de goedkoopste merken. Ze zijn soms  zo goed als A-merken. Een goede voorbereiding is het halve werk. Maak daarom altijd een boodschappenlijstje, rekening houdend met de aanbiedingen. Je vindt deze vaak op de website van de supermarkt. Met een lijst kom je minder in de verleiding om dingen te kopen die je niet echt nodig hebt.

https://review-pagina.nl/
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave