Hoe je gezonder kunt leven en je doelen kunt bereiken

Afvallen, gezonder eten en meer bewegen zijn gebruikelijke nieuwjaarsvoornemens. Dat komt omdat ongezonde gewoonten ons zonder waarschuwing besluipen. Hoe we ons leven dagelijks leiden heeft een directe invloed op hoe gezond we zijn. Het cultiveren van betere gewoonten kan ons helpen onze doelen te bereiken en onze levenskwaliteit te verbeteren. Hier zijn enkele eenvoudige manieren om gezonder te gaan leven.

 

 

Je bed opmaken en tijd investeren in ochtendrituelen

Een veelvoorkomend nieuwjaarsvoornemen is om meer georganiseerd te zijn. Je kunt dit ook toepassen op je gezondheids- en fitness routines! Je bed opmaken is eenvoudig, maar heeft een grote impact. Je bed opmaken dwingt je een routine te creëren. Een ander goed ochtendritueel is een korte meditatie of lezen. Op deze manier heb je een routine in de start van de dag, je kunt ervoor kiezen om een paar minuten te mediteren of bijvoorbeeld een gezondheidsblog te lezen om de dag goed te starten!

 

Eet meer groenten

Meer groenten eten is een cruciale gezondheids gewoonte voor iedereen. Het eten van groenten heeft veel voordelen. Groente bevat weinig calorieën, veel vezels en voedingsstoffen, en kan helpen de spijsvertering te verbeteren, de bloeddruk te verlagen en het risico op hartziekten en bepaalde vormen van kanker te verkleinen. Voor sommige mensen is het eten van groenten gemakkelijker gezegd dan gedaan. Als je iemand bent die moeite heeft met het eten van groenten, probeer ze dan toe te voegen aan smoothies of ze stiekem in lekkere gerechten te verwerken. 

 

Maak een wandeling tijdens je lunchpauze

Een van de makkelijkste manieren om meer beweging in je leven te krijgen is door meer te wandelen. De meeste mensen lopen minder dan 2 kilometer per dag. Elke dag slechts 30 minuten wandelen kan je gezondheid, humeur en stressniveau aanzienlijk verbeteren. Kies er dus voor om dit tijdens pauze op werk te doen, dan heb je meteen je beweging gehad en zul je merken dat je een betere focus hebt tijdens het werken.

Eet niet na het avondeten

Het eten van een grote maaltijd laat op de avond kan de bloedsuikerspiegel in de war brengen en voorkomen dat je lichaam voedsel goed kan verteren. Het eten van een grote maaltijd in de late uurtjes kan ook indigestie, brandend maagzuur, zure reflux en andere spijsverteringsproblemen veroorzaken die de slaap kunnen verstoren en je gezondheid kunnen schaden

 

gerelateerde Blog
Inhoudsopgave