Hoe werkt rooming-in bij een langdurig zieke?

Rooming-in is de mogelijkheid die een ziekenhuis biedt om dag en nacht bij een pasgeboren baby of een ernstig zieke patiënt te blijven. Doordat er een slaapstoel of slaapbank aanwezig is op de kamer, kun je makkelijk een fijne slaapplek creëren. De persoon waar je ’s nachts bij blijft, ervaart minder onrust, angst of verwarring als je in de buurt bent. Pasgeboren baby’s varen er bovendien wel bij, als ze zich aan hun ouders kunnen hechten en borstvoeding kunnen krijgen wanneer ze dat nodig hebben. Hoe werkt rooming-in, als je een ziek familielid wil bijstaan?

Overnachten in het ziekenhuis bij je naaste

Vooral ’s nachts kunnen patiënten meer last hebben van een onrustig gevoel. Als je samen met je zieke familielid, vriend of kennis overnacht in de kamer, dan ben je er meteen bij om als vertrouwd persoon te helpen bij problemen. Bij rooming-in hoef je alleen je eigen nachtkleding en toiletartikelen mee te nemen en kun je vaak gebruik maken van de maaltijdservice of het restaurant van het ziekenhuis. Het is niet alleen mogelijk om overdag activiteiten te doen met de patiënt, maar ook om te helpen met zijn of haar verzorging. Het is verstandig om dagelijks te evalueren met de verpleegkundige of je aanwezigheid bijdraagt aan het afnemen van stress bij de patiënt.

De voordelen van rooming-in

In veel gevallen kan rooming-in een goede invloed hebben op het kind of de volwassene die in het ziekenhuis ligt. Als er sprake is van heimwee, maar ook bij geheugenproblemen, taal- en gedragsproblemen en in het geval van ziekten zonder zicht op genezing, is het fijn voor de patiënt om een bekend gezicht voor zich te zien. Over het algemeen duurt een opname korter als er van de mogelijkheid voor rooming-in gebruik wordt gemaakt. De nabijheid van een geliefd persoon zorgt ervoor dat er minder vrijheidsbeperkende maatregelen nodig zijn, dat de patiënt na de opname zelfredzamer is en dat hij of zij minder vaak valt.

Zit- en slaapmeubilair voor gezondheidsinstellingen

Een stoel die je eenvoudig omzet in een twee meter lang bed, een slaapsofa of een compacte slaapbank: er zijn veel mogelijkheden om op comfortabele manier je familielid bij te staan in een moeilijke tijd. Een van de bedrijven die innovatieve rooming-in meubels met een modern design maakt, is VAB. Een slaapstoel of -bank van deze producent van medisch meubilair heeft een stijlvol en eigentijds design. De ziekenhuismeubels van VAB bieden niet alleen veel zit- en slaapcomfort, maar zijn ook heel onderhoudsvriendelijk.

https://vab.nl/
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave