Kies jij voor een kleurrijke bank?

Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg. Deze oer-Hollandse uitdrukking was jaren typerend voor ons kikkerlandje, ook op meubelgebied. Maar die dagen zijn vervlogen; meubels mogen kleurrijk zijn – extravagant soms zelfs. En dan kan je natuurlijk maar het beste beginnen met het grootste meubel uit de woonkamer. Want banken van kleur; daar mag je op gezien worden!

 

Dag saaie kleuren

Jarenlang waren de zitbanken in de Nederlandse woonkamer een beetje saai. Vaak lichtgrijs of beige van kleur. Een veilige keuze, want kleuraccenten kan je ook prima door accessoires aanbrengen! Toch kiezen steeds meer mensen voor spectaculaire banken, met gewaagde kleuren. Fluweel groen of sterk oranje zien we erg veel terug in de nieuwe collecties. Maar ook warm rode of mintgroene banken doen hun intrede. Zeker weten dat je met zulke eyecatchers de aandacht trekt!

 

Speels

Een andere trend, eigenlijk vorig jaar al ingezet, is de populariteit van de modulaire bank. Deze stelt je in staat met regelmaat te variëren in opstellingen, waardoor je makkelijk buiten de lijntjes kan denken. Je laat eenvoudig een paar elementen weg of creëert een U-bank als de situatie zich daarvoor leent. Door een opvallende kleur in combinatie met een gewaagde opstelling maak je natuurlijk een duidelijk statement … en in deze tijd waarin iedereen een mening heeft, past dat perfect! 

 

Aan de andere kant

Zoals vrijwel altijd in de woonwereld, heeft elke trend gelijktijdig ook een tegenbeweging. Want niet iedereen wil opvallen of schuren tegen extravagantie. Minimalisme staat onverminderd hoog op de agenda. Comfort en functionaliteit zijn in deze woonstijl de kernwaarden, dus opvallende kleuren of andere poespas? Daarvoor ben je bij minimalisme aan het verkeerde adres. Eenvoud, rust en strakke lijnen zorgen voor een luxueuze uitstraling van deze banken. Een metalen frame met lichte bekleding zorgen daarvoor. De banken zijn vaak groot – niet zelden hoekbanken – en dat is logisch want hoe minder meubels, hoe rustiger de inrichting oogt.

https://www.onsteinmeubelen.nl
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave