Best Vitaal
Image default
Aandoeningen en ziekten

Zo krijg je meer ruimte voor jezelf in je relatie

Het is heel normaal dat privacy belangrijk is voor jou, ook in een relatie. Heb je meer behoefte aan privacy dan je partner je daartoe de ruimte geeft? Dan is het belangrijk om hier wat aan te doen. Het is namelijk zo dat te weinig privacy ervoor zorgt dat je minder bij eigen gevoel komt en dat maakt niet gelukkig.

Hoe voor je het gesprek

Gaat het puur om een gebrek aan privacy, maar wil je wel graag de relatie behouden? Dan is het belangrijk dat je aankaart dat je gelukkig bent met je partner, maar dat je wel ervaart dat je minder goed tot jezelf komt. Geef aan dat je tijd doorbrengen met anderen of jezelf, buiten je relatie ook belangrijk voor je is.

Locker kopen

Het kan ook zijn dat je te weinig privacy in de ruimte ervaart. Je partner hangt bijvoorbeeld continue over je scherm van de laptop of de mobiel mee te kijken. Het kan ook zijn dat je normaal een dagboek hebt, maar niet meer schrijft omdat je het 100 procent zeker wil weten dat je partner niet mee wil kijken. Soms moet je dan naar een praktisch oplossing kijken en gewoon een locker kopen. Een locker kopen kan jou ook gewoon rust geven, immers er komen vast nog wel eens andere mensen in je huis. Dan is het een fijn idee dat je dagboek gewoon in je locker ligt en jij alleen de sleutel hebt. Dus een locker kopen kan een goede oplossing zijn.

Grenzen stellen

Het is begrijpelijk dat je partner veel van je wil weten, maar er zijn grenzen. Jij hebt recht op een stuk privacy. Gaat je partner te ver? Voer daar dan een gesprek over en geef aan dat het je te ver gaat. Zoek vervolgens samen naar een oplossing, zodat jouw grens niet meer overschreden wordt.

https://www.lockerkasten-shop.nl/