Uw jurist voor loonregres en loonschade verhalen!

Wat betekent loonregres en wat houdt het in?

We schetsen de situatie dat een medewerker binnen uw organisatie letselschade ondervindt door een ongeval, veroorzaakt door een ander. Uw medewerker kan hierdoor niet meer werken en moet thuis blijven. U als werkgever bent natuurlijk verplicht zijn of haar salaris ( en kosten die hieruit voortvloeien) door te betalen. Deze extra last (leest: kostenpost) noemen we loonregres. Deze loonschade is voor rekening van de werkgever. De medewerker, die dus persoonlijk schade heeft ervaren, hoeft niet aansprakelijk worden gesteld of ergens in te bemiddelen. Het is de taak vanaf nu als werkgever om contact op te nemen met een letselschade jurist of advocaat die u kan helpen deze kosten te verhalen.

Wanneer kunt u kosten verhalen?

Wanneer de medewerker arbeidsongeschikt raakt door een aansprakelijke gestelde partij, kunt u als werkgever deze partij aansprakelijk stellen voor de schade zoals het doorbetalen van de salaris. Bij Schallenberg Letselschade kunnen wij, namens u, deze partij aansprakelijk stellen met alle kosten, naast het salaris wat doorbetaald moet worden.

Hoe worden de totale kosten voor loonregres bepaald?

De totale loonregres gaat verder dan alleen het salaris. We kijken dus naar kosten die gerelateerd zijn aan de volgende zaken:

 • Doorbetaalde NETTO loon
 • Kosten gepaard met de bedrijfsarts
 • Administratiekosten die gerelateerd zijn aan verplichte documentatie volgens de Wet Verbetering Poortwachter
 • Eventuele kosten voor aanpassing aan de werkplek van de medewerker
 • Kosten voor het inschakelen van een jurist
 • Opgebouwd vakantiegeld
 • Revalidatiekosten
 • Eventuele winstuitkeringen

De kosten voor transitievergoeding zijn helaas NIET te verhalen. Wel kunnen onze juristen het UWV aanschrijven voor een mogelijke compensatie van de gemaakte kosten.

Houd er wel rekening mee dat de wetgever een wettelijke grens heeft bepaald voor het totaal aan kosten van loonregres. U als werkgever kan en mag nooit méér verhalen dan het bedrag dat de aansprakelijke partij als schadevergoeding aan de werknemer had moeten betalen, als de werkgever GEEN loondoorbetalingsplicht had.

Welke loonschade is NIET te verhalen?

Vanzelfsprekend kunt u niet alle kosten verhalen. Er zijn hierbij dus uitzonderingen. Dit kunnen zijn:

 • Bruto gedeelte van de salaris
 • Werkgeverslasten zoals pensioen
 • Kosten voor vervanging van personeel
 • Een mogelijk verlies in omzet of winst

No cure no pay bij loonregres situaties

Schallenberg Letselschade werken we voor loonregres én letselschade gerelateerde zaken op basis van no cure, no pay. Dat betekent dat we pas de kosten in rekening brengen wanneer we zeker weten dat we een schadeclaim kunnen toepassen. De aansprakelijke partij draait in dit geval altijd op voor onze kosten, die u dus NIET hoeft te betalen. Zodoende is onze serviceverlening kosteloos. Dit betekent dat wij u altijd van te voren goed informeren wat de kosten zijn en informeren wij u keurig de status en voortgang van uw zaak.

Plan een afspraak in met Schallenberg Letselschade juristen

Wilt u graag gebruik maken van meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van lestelschade en loonregres? Plan dan gauw een afspraak in met onze letselschade juristen. Wij zijn actief in heel Nederland, dus ongeacht waar u actief bent met uw bedrijf wij komen graag met u in contact.

Vraag een gratis Quickscan aan
https://schallenberg-letselschade.nl/
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave