De 3 meest gestelde vragen over laserontharing

Laserontharing wordt steeds populairder als een effectieve, langdurige methode om ongewenst lichaamshaar te verwijderen. Hoewel het een bekende behandeling is, zijn er nog steeds veel vragen en misvattingen rondom deze techniek. In dit artikel beantwoorden we de drie meest gestelde vragen over laserontharing, zodat je een beter inzicht krijgt in deze procedure en kunt beslissen of het iets voor jou is.

Hoe werkt laserontharing?

Laserontharing maakt gebruik van geconcentreerde lichtenergie om de haarzakjes te vernietigen, waardoor de haargroei wordt vertraagd en uiteindelijk gestopt. Het licht wordt geabsorbeerd door het pigment in het haar en vervolgens omgezet in warmte. Deze warmte beschadigt de haarzakjes, waardoor ze niet meer in staat zijn om nieuwe haren te produceren.

Het is belangrijk op te merken dat laserontharing het meest effectief is op donker haar en een lichte huid, omdat het licht wordt geabsorbeerd door het pigment in het haar. Mensen met een donkere huidskleur of licht haar kunnen mogelijk minder effectieve resultaten ervaren. Een professionele laserontharingskliniek zal vooraf een huidanalyse uitvoeren om te bepalen of je een geschikte kandidaat bent voor de behandeling. Ben je benieuwd of laser ontharen geschikt is voor jou? Ga langs bij een laserkliniek salon om vragen te stellen. Zoek een laserkliniek op in jouw stad. Woon je in Enschede? Google dan Laser Enschede en je ziet al gauw genoeg opties, zoals smoothlaserclinic.nl. Het is verstandig om het gesprek in het echt te voeren ipv online of telefonisch. Vraag eventueel een intake gesprek aan.

Is laserontharing pijnlijk?

Een veelgestelde vraag over laserontharing is of de behandeling pijnlijk is. Over het algemeen wordt laserontharing als ongemakkelijk ervaren, maar de meeste mensen beschrijven de pijn als draaglijk. Tijdens de behandeling wordt een laserapparaat op de huid geplaatst, waarbij pulsen van lichtenergie worden afgegeven. Deze pulsen kunnen een lichte prikkeling of warmte veroorzaken, vergelijkbaar met het gevoel van een elastiekje dat tegen de huid wordt geschoten.

Gelukkig zijn de meeste moderne laserapparaten uitgerust met een koelsysteem om de huid tijdens de behandeling te koelen en ongemak te verminderen. Sommige klinieken bieden ook een verdovende crème aan om het ongemak verder te verminderen. Het is belangrijk om te communiceren met de behandelaar en eventuele zorgen of ongemakken te delen, zodat zij kunnen zorgen voor een zo comfortabel mogelijke ervaring.

Hoeveel sessies zijn er nodig voor het gewenste resultaat?

Een andere veelgestelde vraag is hoeveel laserontharing sessies er nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Het aantal sessies dat nodig is, varieert per persoon en hangt af van verschillende factoren, zoals haarkleur, huidskleur, haartype en het te behandelen gebied. Over het algemeen zijn er echter meerdere sessies nodig om de haarzakjes in verschillende groeifasen te bereiken.

Haar groeit in drie fasen: de groeifase, de overgangsfase en de rustfase. Alleen haarzakjes in de groeifase kunnen effectief worden behandeld. Aangezien niet al het haar zich tegelijkertijd in dezelfde fase bevindt, zijn meerdere sessies nodig om alle haarzakjes te bereiken tijdens hun groeifase.

Gemiddeld zijn er ongeveer zes tot acht sessies nodig om een bevredigend resultaat te bereiken. Deze sessies worden meestal om de vier tot zes weken gepland om ervoor te zorgen dat alle haargroei cycli worden behandeld. Het is belangrijk om geduldig te zijn en de aanbevolen behandelingscyclus te volgen voor optimale resultaten.

 

gerelateerde Blog
Inhoudsopgave