Best Vitaal
Image default
Alternatief

Onmisbare diagnostische apparaten binnen de optiekbranche

Onmisbare diagnostische apparaten binnen de optiekbranche

 

Brillen zijn al zo oud als de weg naar Rome. Niet iedereen heeft helaas het geluk en beschikt over een uitmuntend zicht. Naast de bril bestaan er tegenwoordig ook nog andere hulpmiddelen die het zicht kunnen verbeteren, zoals lenzen en lensimplantaten. Sommige mensen laten hun ogen laseren. Om erachter te komen welke brillenglazen of lenzen de persoon in kwestie nodig heeft, wordt er een refractie-onderzoek uitgevoerd. Hierbij worden de sterkte en eventuele afwijkingen vastgesteld, zodat er een bril of lens op maat gemaakt kan worden. Naast een autorefractor zijn ook nog enkele andere diagnostische apparaten onmisbaar binnen de optiekbranche. Hieronder leest u er meer over.

 

Autorefractor

 

De autorefractor, een geautomatiseerde refractor, is een belangrijk instrument tijdens het vooronderzoek. Het apparaat kan namelijk een schatting geven van de sterkte en meet het vermogen van de ogen om scherp te stellen. Vaak wordt hiervoor een afbeelding van een ballon gebruikt aan een rechte, lange weg. De patiënt wordt vervolgens gevraagd om op de ballon te focussen. In plaats van een ballon kan er ook een andere afbeelding worden gebruikt voor de meting. 

 

Phoropters

 

De phoropter is één van de bekendste en meest gebruikte diagnostische apparaten binnen de optiekbranche. Dit is eigenlijk een uit de kluiten gewassen, grote bril met meerdere glaasjes met verschillende sterktes die verwisseld kunnen worden. De patiënt kijkt door de bril naar een visusscherm en moet aangeven welk glaasje het beste zicht geeft en het prettigst kijkt. Phoropters moesten vroeger altijd handmatig / manueel bediend worden. Tegenwoordig zijn deze apparaten ook in een automatische uitvoering te verkrijgen.

 

Visusschermen


Ook een visusscherm mag niet ontbreken. Dit is een scherm waarop een letterkaart getoond kan worden. Een letterkaart bevat meerdere rijen met letters in verschillende groottes. Door de patiënt de letters per rij op te laten lezen kan de gezichtsscherpte, ook wel visus genoemd, worden bepaald. Indien de patiënt al een bril draagt, wordt de visus zowel met als zonder bril gemeten. Bij Optiekvision bent u aan het juiste adres wanneer u diagnostische apparatuur, zoals visusschermen, voor uw optiekwinkel wilt kopen. Ook kunt u hier terecht voor werkplaats apparatuur en/of complete inrichtingen.

https://www.optiekvision.nl