Hoe creëer je een veilig magazijn?

Magazijnen en industriehallen hebben niet altijd een veilige reputaties. Met de hoge opstapeling van zware producten kan er natuurlijk ook altijd een veiligheidsrisico’s zijn voor je magazijnmedewerkers. Door het implementeren van de onderstaande tips zullen je medewerkers zich ook een stuk comfortabeler voelen tijdens hun dienst binnen het magazijn.

Infrastructuur

Het toepassen van zebrapaden binnen je magazijn zal niet alleen veiliger zijn, het biedt ook meer duidelijkheid aan de infrastructuur binnen je magazijn. Mensen op een heftruck worden er dan op geattendeerd dat zij hun collega’s op bepaalde stukken van het magazijn dienen voor te laten. Verder is het plaatsen van  lichtsignalen en fluorescerende strips op de grond en muren een goed idee voor een veilig magazijn. Ten slotte is het plaatsen van een bolle spiegel binnen je magazijn handig voor je medewerkers. Een bolle spiegel zorgt ervoor dat er een duidelijk overzicht is van wat er allemaal gaande is binnen het magazijn zelf. Zo kunnen medewerkers sneller aan de bel trekken wanneer zij een gevaarlijke situatie zien.

Deukbescherming

Wanneer je medewerkers bezig zijn in het magazijn kan het altijd zijn dat een heftruck tegen het schap aanbotst. Hierom is het van groot belang dat er aanrijbescherming is toegepast op deze schappen. Zo is de kans dat er iets van het magazijnrek afvalt vele malen kleiner en blijft de schade op het toestel van je medewerker ook beperkt.

Werkkleding

Zorg dat je medewerkers opvallende kleding en schoeisel dragen. De laatste jaren ziet men dat er veel ongelukken binnen magazijnen zijn gebeurd puur omdat medewerkers elkaar niet hebben gezien. Het dragen van een fluorescerend hesje is bijvoorbeeld hier al een goede oplossing voor. Het dragen van oranje helpen verlaagt het risico van ongelukken ook aanzienlijk.

Verlichting

Iets wat vaak wordt vergeten is de verlichting van magazijnen. De juiste verlichting van magazijnen creëert een prettige en veilige sfeer op de werkvloer. Voor de verlichting van magazijnen wordt dan ook vaak ledverlichting gebruikt. Dit ligt gaat langer mee en is duidelijk verlichtend voor het gehele magazijn.

https://firefly.online/bedrijfsverlichting/
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave