Behandeling acupunctuur bij stress

Acupunctuur kan bij acupunctuur Amsterdam als behandeling gebruikt worden bij stress. Stress kan onder meer veroorzaakt worden door prestatiedruk, onderdrukking van gevoelens, te veel eisen aan jezelf stellen en alles gehaast en perfect willen doen. Deze dingen kunnen negatieve gevolgen hebben voor jou en je gezondheid. Het spanningsniveau wordt hierdoor veel te hoog, dus is het belangrijk onszelf continu aan te passen in verschillende omstandigheden. Dit geldt zowel voor fysiek als voor mentaal. Wanneer dit op een gegeven moment te lastig wordt, raak je uitgeput. Een te grote hoeveelheid stress in het lichaam kan dan moeilijk verwerkt worden. Het lichaam kan dit niet aan, waardoor je een burn-out kunt krijgen.

De stresshormonen weer balanceren

Voorkomen van stress is natuurlijk beter dan genezen. Wanneer jouw lichaam jou signalen stuurt dat het niet goed gaat, probeer deze dan niet te negeren. Op de manier kun je voorkomen dat je in de ergere fases belandt. Probeer voldoende slaap te nemen en let op je spierspanning. Als het toch zo ver komt dat je lichaam zodanig uit balans is geraakt, raden wij aan om een acupunctuur behandeling aan te gaan. Met zo een soort behandeling kan het weer in balans worden gebracht. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de mate waarin er klachten zijn. Hoe erg zijn de klachten en hoe lang heeft de persoon deze klachten al?

Acupunctuur voor vermindering van stress

Het hebben van veel stress levert veel mentale problemen op. Als deze stress voor een lange tijd blijft doorgaan, kan het overgaan naar fysieke problemen. Het is dus erg van belang dat je op tijd naar een oplossing zoekt, voordat het erger wordt. Door middel van acupunctuur kan de stress ook verminderd worden. Uit onderzoek blijkt dat hiermee het cortisolniveau wordt verlaagd. De stresshormonen worden afgenomen, hierdoor kunnen andere processen in het lichaam weer normaal verlopen. Dit zorgt dus voor meer ontspanning en rust, wat leidt tot een betere nachtrust. Als je in de nacht beter slaapt, heb je overdag meer energie.

Gezondheidsklachten door stress verminderen

Patiënten die een behandeling acupunctuur aangaan, hebben vaak last van een aantal gezondheidsklachten. Voorbeelden hiervan zijn: hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid, prikkelbaar, slapeloosheid, hyperventilatie en menstruatieklachten. De behandeling richt zich dus op deze specifieke klachten, het is uiteindelijk de bedoeling dat deze klachten worden tegengegaan. Slapeloze nachten komen het meeste voor bij stress. Volgens de Chinese geneeskunde heeft dit te maken met de leverenergie. Je leefomstandigheden en je omgeving hebben beide betrekking tot je gezondheid. Bij acupunctuur Almere kun je een acupunctuur behandeling aangaan om je stress te verminderen.

 

 

https://www.amsterdamseacupunctuur.nl/
gerelateerde Blog
Inhoudsopgave