Het gebruik van onze telefoon stijgt jaarlijks met maar liefst tien procent. Gemiddeld zitten wij in Nederland vijf uur pér dag op onze telefoon. De kans is hierdoor ontzettend groot dat je regelmatig op de onderstaande apps te vinden bent. Er zijn zelfs mensen die door het overtollig gebruiken van hun telefoon burn-out klachten krijgen waardoor ze zich ziek melden. Hierdoor zetten veel bedrijven hr analytics in.
TiktokToch wel het fenomeen van 2022. TikTok, ontwikkeld in China, is dé app waar mensen – vooral jongeren – het meest over praten. Zelfs in de Tweede Kamer gaat het erover. Zo wilt de Christen Unie – een partij die deelneemt aan de regering – de app verbieden. Omdat ze vinden dat China teveel macht heeft over de duizenden korte filmpjes die elke dag viraal gaan. TikTok is een echte trendsetter. Door de korte filmpjes blijf je kijken, elke tien seconden krijg je namelijk iets totaal anders te zien. En dat werkt voor veel jongeren.
Meta. Het moederbedrijf van de giganten zoals dus Instagram, maar ook Facebook én Whatsapp. Staan zoals je ziet alle drie in de top vijf. Het belangrijkste hierbij is dat ze ontzettend verschillend van elkaar zijn. Maar daar later meer over, eerst over Instagram. Anders dan bij TikTok is dit platform persoonlijker. Hier kun je ook afbeeldingen plaatsen, met daaronder een tekst. En in de zogenoemde stories kun je korte filmpjes plaatsen, met de dingen die je dagelijks doet.
De app voor de vaders en moeders, althans, zo ziet de jeugd het. Veel – oudere – mensen gebruiken het namelijk om in contact te komen met elkaar. Doordat je elkaar toevoegt als vrienden zul je elkaars berichten snel en gemakkelijk zien. En anders dan op Instagram volg je hier niet vele Amerikaanse celebrity’s. Je cirkel is vele malen kleiner. Dat maakt het dan ook zo ontzettend populair.
Deze instant messaging-client is de grootste in de branche. WhatsApp, eigendom van Meta, is een app waarmee je razendsnel in contact kunt komen met je familie, vrienden of collega’s. Doordat je hun door middel van een aantal kliks toevoegt vanuit je contacten. De enige functie van de app is dat je met elkaar kunt chatten. En doordat het zo simpel is, werkt het ook ontzettend goed.
TelegramHet afgelopen jaar steeg het aantal gebruikers ontzettend hard. Voorheen was het namelijk nog een klein(ere) app. Telegram is simpel gezegd een combinatie van de vier bovenstaande apps. Wel is de combinatie niet perfect, waardoor ze kleiner blijven. Een voordeel voor veel mensen is dat je op Telegram volledig anoniem kunt zijn. En mocht je een nóg betere variant willen. Dan kun je abonneren op hun premium. |
https://www.everybodyfrank.com/hr-analytics-wat-waarom/ |