Best Vitaal
Image default
Gezondheid van vrouwen

Shampoo tegen haaruitval

Haaruitval of haarverlies is iets waar meer mensen last van hebben dan je denkt, ook is het iets waar je iets tegen kan doen. Natuurlijk hoor je tegenwoordig veel dingen over een haartransplantatie of een andere ingreep, maar is zo’n permanente ingreep nou echt nodig? Nee dat is het niet! Er zijn genoeg manieren om haarverlies tegen te gaan op een natuurlijke en organische manier. Denk bijvoorbeeld aan een organische shampoo, of een bepaalde crème die je haar betere voeding toe dient. In deze blog worden deze manieren en de voordelen beter toegelicht.

De gevolgen van haaruitval

De gevolgen vaan haaruitval of verlies zijn groter dan je denkt. Hoewel haar niet noodzakelijk is om gezond te zijn, heeft het vaak toch een grote impact op het leven van een persoon. Denk bijvoorbeeld aan iemands zelfbeeld, of zelfvertrouwen dat er onder kan lijden. Ook dingen als sociale druk, of dingen online zien wat jij niet kan hebben heeft invloed op iemands mentale toestand. Het is dus zeker niet een onderwerp dat we onbespreekbaar moeten maken, of makkelijk naar moeten kijken. Je weet nooit wat zo iets met iemand kan doen. Als je kijkt naar de cijfers, dan zorgen kale plekken bij mannen bijna altijd voor gebrek aan zelfvertrouwen. Het haar van een man is toch iets om trots op te zijn, veel vinden het lastig om te accepteren dat ze daadwerkelijk haarverlies hebben. Ook voor vrouwen geldt dit, alleen komt het minder vaak voor. Gebrek aan zelfvertrouwen klinkt allemaal niet zo ernstig, maar dat is wel het begin van een toestand die alleen maar erger kan worden. Zo is het gebrek van zelfvertrouwen in veel gevallen het begin van onderanderen depressies of andere stoornissen. Het is dus een goed iets om hier over te praten, en om aan te geven waarmee je zit. Zo kunnen mensen helpen met het vinden van een oplossing zonder dat er een heel taboe door ontstaat.

Het begint bij voeding en beweging

Een gezonde levensstijl helpt meestal al veel. Denk hierbij aan organisch eten, of gewoon gezond eten in het algemeen. Deze dingen kunnen de haargroei al vaak helpen en ondersteunen. Met veel voedingstoffen kan je lichaam en dus ook je haargroei veel meer, dan gebrek aan voedingsstoffen. Ook het hebben van voldoende beweging is belangrijk. Niet alleen voor je haar groei, maar ook voor je zelf beeld. Lekker in je vel zitten is ook iets wat een positief effect heeft op je lichaam. Haar verdunning of uitval kan ook een gevolg zijn voor een bepaalde medicatie. Ieder lichaam reageert anders op medicatie, het kan dus zeker zijn dat hier door je lichaam het zwaar heeft en dat uit in haar verdunning. Kijk dan naar de situatie, kan ik stoppen met de medicatie of is er een andere medicatie die misschien de effecten verminderen. Zo is het dat vitamine B11, foliumzuur, erg kan helpen met de haargroei. Ook zijn zink, ijzer en eiwitten erg van belang. Observeer je levensstijl, je voeding en je beweging per dag en bekijk of je daar iets in kan verbeteren. Iedere vorm van persoonlijke groei of gezondheid begint bij jezelf!

Anti-haaruitval shampoo

Ornatiq maakt anti-haaruitval shampoo, van alleen maar organische en biologische ingrediënten. Het is dus niet zomaar troep wat je in je haar smeert. Zoals al eerder besproken begint het bij jezelf, en je eigen levensstijl. Dat betekend niet dat het daar altijd aan ligt, het kan ook aanleg zijn of in je genen zitten. Een haartransplantatie kost al vaak veel geld en is een cosmetische ingreep. Dat is niet altijd de beste optie voor je lichaam en portemonnee. Daarom heeft Ornatiq een anti-haaruitval shampoo gemaakt. Het is een product van puur natuur. De shampoo brengt verandering in je haarverzorging routine. De producten uit het assortiment zijn voornamelijk natuurlijke producten, je haar wordt er dus alleen maar gezonder en beter van. Een 100% natuurlijk product bestaat eigenlijk niet. Je hebt al vaak te maken met een houdbaarheidsdatum van verse en natuurlijke producten. Wel kunnen deze producten geminimaliseerd worden. Zo zijn de producten van Ornatiq maar zes maanden houdbaar, wat dus aantoont dat er minder slechte ingrediënten in zitten. De kracht van de shampoo zijn de juiste ingrediënten. Zo zitten er veel eiwitten, ijzers en antioxidanten in die de perfecte verzorging aan je haar geven. De shampoo’s zijn niet alleen goed voor mensen die last hebben van haaruitval, ook mensen die gewoon hun haargroei willen stimuleren. Deze shampoo’s zijn namelijk voor niemand slecht, het heeft altijd wel zo ze voordelen. Wie wilt er nou niet een verzorgde, gezonde uitstraling geven aan zijn haar?!

Ontwijk schadelijke stoffen!

Schadelijke stoffen is iets wat je ten alle tijden wilt ontwijken, maar wat zijn die schadelijke stoffen eigenlijk? Er zijn een aantal stoffen die vaak worden verwerkt in dingen als huidverzorging, shampoo’s, maar ook in dingen als make-up. Deze stoffen gebruik je dus onbewust dagelijks zonder dat ze goed zijn voor je huid. Het is dus ook van belang om te weten waar dit over gaat. De meest gebruikte schadelijke stoffen zijn sulfaten, siliconen, parabenen, fosfaten en alcohol. Om te beginnen heb je sulfaten, sulfaten hebben een reinigende werking. Vandaar dat veel producten voor huisverzorging het bevatten. Het is namelijk een makkelijke manier om je lichaam, haar of gezicht ermee schoon te maken. Naast het schoonmaken van je gezicht haalt het ook het vette laagje weg, dit is ook de reden dat het schuimt. Agressieve sulfaten halen het vette laagje zo goed weg, dat het ook je natuurlijke olielaagje weg haalt. Het resultaat daarvan kan zorgen voor een jeukende hoofdhuid of dof haar.

Silicone is een stofje dat je haar er gezond uit laat zien, maar niets is minder waar. Veel shampoo’s of conditioners bevatten een beetje silicone, wat ervoor zorgt dat je ene glanzend laagje overhoud die niet weg gaat. Uiteindelijk creëer je een dikke laag silicone die niet goed is voor je haar. Vervolgens heb je parabenen. Parabenen veroorzaken vaak allergische reacties en er zijn nu zelfs testen gaande of het een link heeft met borstkanker. Die vermoedens zijn er namelijk wel. Fosfaten drogen eigenlijk heel simpel je haar uit, waarbij je zwakke haarwortels krijgt. Dit zorgt dus weer voor meer haaruitval en haar beschadiging. Als laatste heb je alcohol, in geen een vorm is alcohol goed voor je. Wel is het heel ontsmettend. Alcohol werkt namelijk perfect als bacteriedoder, door de agressiviteit van het product. Ook dit kan zorgen voor een geïrriteerde of allergische reactie. Het droogt je haar en huid zo danig uit dat het beschadigd wordt, waardoor het kan gaan verdunnen of uitvallen.

Haaruitval tegen gaan

De conclusie is dus dat er genoeg mogelijk heden zijn om haar verdunning of haar uitval tegen te gaan. Zo zijn er genoeg opties, voordat je denkt aan een haartransplantatie. Begin daarom altijd bij jezelf, kijk naar je levensstijl en kijk wat je kan verbeteren. Als je daar al je best voor hebt gedaan begin je al goed. Daarna kan je veder kijken naar extra hulpmiddelen, dus dingen als extra vitamines of een extra verzorgende shampoo van Ornatiq. In ieder geval is het goed om te weten dat je niet te enigste bent, en dat er genoeg mannen en vrouwen zijn die zich hier zorgen om maken. Voor alles en iedereen is een oplossing!

https://www.ornatiq.com/shampoo-tegen-haaruitval/