Het belang van sport massages

Een sport massage helpt spanningen te verminderen, ontspanning teweeg te brengen en sporters in staat te stellen een betere nachtrust te krijgen. Voldoende en goede slaap krijgen is ongelooflijk belangrijk voor atleten omdat het een snellere hersteltijd bevordert voor opgelopen blessures. Dit draagt ook bij aan betere prestaties. Een sportmassage kan een sporter helpen te ontspannen en zowel lichamelijke als psychische stress te verlichten. Dit type massage kan atleten helpen hun lichaam te behouden wanneer ze hard trainen en sporten. Een atleet die regelmatig een sportmassage krijgt, is doorgaans flexibeler en actiever.

Voor wie is een sport massage geschikt?

Zowel amateur- als professionele atleten gebruiken sport massage om hen te helpen herstellen van blessures of intensieve training, pijn te verminderen en verdere schade te voorkomen – evenals om op te warmen, af te koelen of te ontspannen voor of na het sporten. Sportmassage kan helpen, zelfs als je niet regelmatig sport. Misschien maak je je zorgen over spierspanning door stress, bureauwerk of een slechte houding. Sport massage therapeuten kunnen de therapie afstemmen op uw specifieke behoeften, zoals stijfheid in de ledematen, gespannen spieren of ligamenten of rugpijn. Ook heeft het een positieve invloed op je geestelijke gezondheid.

Wat gebeurt er met je lichaam na een sport massage?

Naast de ontspanning en de verlichting van gespannen spieren, pijn of letsel, is het mogelijk een zekere mate van spierpijn of spanning voelen. Het is een normaal onderdeel van het genezingsproces. De techniek brengt bloed en voedingsstoffen naar je spieren terwijl het gifstoffen verwijdert. Na het stimuleren van spieren die u normaal niet gebruikt, kunt u later spierpijn krijgen. Dit is een fysieke reactie op de ontsteking terwijl uw lichaam geneest. Dit kan gebeuren als uw spieren niet gewend zijn aan massage. Net zoals je lichaam gewend raakt aan het trainen, hebben je spieren tijd nodig om te wennen aan bepaalde manipulaties.

gerelateerde Blog
Inhoudsopgave